Bed Van Napoleon

Bed Van Napoleon

 

Wie zijn wij?

Hoog in Linden bij het Chartreuzenbos, weg van de stedelijke drukte, kan je in ons restaurant “Bed van Napoleon” heerlijk tot rust komen en genieten van onze beperkte maar originele kaart met een aantal klassiekers, aangevuld door enkele suggesties.  Jezelf, familie en vrienden verwennen met al dat lekkers kan zowel bij mooi weer in onze prachtige tuin of binnen, in een uniek huiselijk kader.

Bed van Napoleon, het verhaal.

Boven op een groene heuvel van Linden staat een oud boswachtershuisje. De overlevering wil dat niemand minder dan keizer Napoleon Bonaparte hier ooit de nacht doorbracht. Op de terugweg van een inspectieronde in mei 1810 verdwaalden Napoleon en zijn klein gevolg. Verkleumd en hongerig klopte het gezelschap aan bij de afgelegen hoeve van Jef Tiet. De keizerlijke appetijt bleek verder te reiken dan het bord want ook de boerendochter Eliane viel in de smaak en al vrij vlug belande zij met de keizer in het ouderlijke bed. De volgende morgen neemt Napoleon afscheid en laat hij 100 gouden Napoleons na, een klein fortuin in die tijd.

Maar hiermee was de kous niet af want na enige tijd blijkt Eliane zwanger! Zwanger van de keizer! Paniek in Linden!

De landbouwersfamilie richt zich tot de pastoor van Linden, die schrijft naar de sous-préfet in Leuven, die schrijft naar de préfet in Brussel, die schrijft naar de minister van Binnenlandse zaken, die schrijft naar de groothofmaarschalk, Hertog van Fréoul, die uiteindelijk de keizer op de hoogte brengt! De keizer brengt na enige tijd de groothofmaarschalk van zijn antwoord op de hoogte en deze laatste schrijft naar de minister van Binnenlandse zaken, die schrijft naar de préfet in Brussel, die schrijft naar de sous-préfet in Leuven die uiteindelijk de pastoor van Linden bij zich roept. Na meer dan een jaar, terwijl Elians zoontje reeds enkele maanden als Napoleon door het leven gaat, komt het verdict. Eliane krijgt 500 gouden Napoleons indien zij huwt met een ernstig jongeman uit de gegoede boerenstand die haar zoontje als zijn eigen kind zal aanvaarden. De pastoor moet niet lang zoeken. Het zoontje wordt de stamvader van een vooraanstaande Lindense familie en het authentieke bed, bakermat van het geslacht, wordt nog steeds in het oorspronkelijke pand als pronkstuk bewaard!